Eline’s vrijwilligerswerk bij Alpe d’Huzes

Sinds 2016 ben ik als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van Alpe d’Huzes. Dit bijzondere, sportieve evenement in Frankrijk heeft als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen 5000 deelnemers op de eerste donderdag van juni fietsend, lopend of wandelend de Alpe d’Huez. De gehele organisatie draait 100% op vrijwilligers waardoor alle donaties ten goede kunnen komen aan het KWF. De motivatie om mijn steentje bij te dragen is groot want ik heb in mijn directe omgeving te maken (gehad) met kanker en ik geloof dat er een dag zal komen dat er niemand meer hoeft te overlijden door deze ziekte.

Mijn rol bevindt zich binnen het Beeldmakers team van Alpe d’Huzes. Hier zorgen we ervoor dat de koersweek in Frankrijk wordt vastgelegd in de vorm van foto’s en video’s. Ik heb al verschillende functies mogen vervullen waaronder die als fotograaf en beeldredacteur.

Beeldmakers-Alpe d'Huzes

Beeldmateriaal

Tijdens deze editie was ik verantwoordelijk voor het aanleveren van beeldmateriaal aan externe partijen zoals de Franse en Nederlandse perskanalen, maar ook aan het social media- en online magazine team van Alpe d’Huzes en andere vrijwilligersteams die foto’s nodig hadden. Daarnaast heb ik ook in de rol van beeldredacteur, fotoselecties gemaakt voor de organisatie.

Door mijn bijdrage werd ik dit jaar medeverantwoordelijk voor dé foto van het prachtige eindbedrag van 16,2 miljoen euro dat is opgehaald tijdens de jubileum editie van het evenement. Deze foto is gebruikt ter publicatie voor alle kanalen van Alpe d’Huzes en externe pers en media uitingen – ik droeg er zorg voor dat alle kanalen deze foto ontvingen.

Eindbedrag-Alpe d'Huzes

Op de motor

Eén van de meest leuke dingen aan mijn vrijwilligerswerk vind ik de ritjes die ik mag maken op de motor. Als Beeldmakers team maken wij tijdens de koersweek gebruik van motards die ons vervoeren op de berg zodat we onszelf gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Met deze motards hebben wij ook ieder jaar speciale trainingen zodat we op een veilige manier vervoerd kunnen worden.

Zoinks heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn vrijwilligerswerk – dankzij de vrijwilligerswerk uren die ik krijg bij Zoinks was ik in staat om naar Frankrijk af te reizen. Ik ben dankbaar voor de kans om op deze manier mijn steentje bij te kunnen dragen aan een organisatie die erg belangrijk is in mijn leven.

-Eline