Je huidige klanten zijn de beste ambassadeurs

Je huidige klanten zijn geloofwaardige en betrouwbare informatiebronnen.

nieuwe klanten werven

Als ondernemer kan het verleidelijk zijn om al jouw energie te richten op het werven van nieuwe klanten. Het binnenhalen van nieuwe klanten is immers essentieel voor groei en succes. Maar hoe zit het met jouw huidige klanten?

Je huidige klanten zijn vaak je beste ambassadeurs. Zij hebben uit de eerste hand ervaring hebben met jouw product of dienst, en bevinden zich daarom in een unieke positie om hun ervaringen met anderen te delen. Zij zijn waarschijnlijk ook beter bekend met je bedrijf, en hebben een (mits goed gedaan) positieve emotionele band met het bedrijf. Dit maakt hen meer geloofwaardige en betrouwbare informatiebronnen voor potentiële klanten, en kan helpen om vertrouwen en geloofwaardigheid voor het bedrijf op te bouwen.

Niet alleen zorgen ze voor een recurring business, maar ze hebben ook het potentieel om nieuwe klanten te genereren door mond-tot-mondreclame.

Hoe kun jij je richten op jouw huidige klanten en hen in staat stellen nieuwe business voor jou te genereren? Hier zijn een paar tips:

  1. Bied uitzonderlijke (maar dan ook echt uitzonderlijke) klantenservice. Jouw huidige klanten zullen eerder anderen naar jouw bedrijf verwijzen als ze een positieve ervaring met je hebben gehad. Zorg ervoor dat je een uitstekende klantenservice biedt en eventuele problemen of zorgen snel en effectief aanpakt. 
  2. Toon waardering. Jouw huidige klanten hebben er al voor gekozen om zaken met je te doen, dus zorg ervoor dat je hen laat zien hoeveel je hun waardeert. Dit kan door middel van regelmatige promoties, kortingen of speciale aanbiedingen. Je kunt ook overwegen een loyaliteitsprogramma te implementeren om jouw trouwste klanten te belonen. 
  3. Vraag om verwijzingen. Wees niet verlegen om jouw huidige klanten om referenties te vragen. Als ze een positieve ervaring met jouw bedrijf hebben gehad, zullen ze waarschijnlijk graag jouw informatie doorgeven aan anderen. Nog beter: ga met ze in gesprek in een video, een podcast of via social media. Moedig klanten aan om hun ervaringen en feedback met anderen te delen, en biedt hen de tools en ondersteuning die ze daarvoor nodig hebben. Dit kan helpen om buzz en interesse in jouw bedrijf op te bouwen, en kan uiteindelijk leiden tot nieuwe zakelijke kansen.

Het kost veel minder om een huidige klant te behouden dan om een nieuwe te werven. Als jouw bedrijf  langzaam groeit, begin dan na te denken over hoe je jouw bestaande klanten beter kunt benutten en maak ze een belangrijk onderdeel van jouw groeistrategie.